Lungimea degetelor îți poate spune dacă ai fi un bun atlet

de: George Stanciu
13 10. 2016

Un nou studiu a descoperit corelații între lungimea degetelor și performanțele sportive, orientarea în spațiu sau riscul de anxietate.

O echipă de cercetare a studiat 42 de femei, cărora le-au măsurat degetele arătătoare și inelare. Jumătate dintre aceste femei au trebuit să rezolve o serie de sarcini mentale, după ce li s-a administrat o mică doză de testosteron.

”Relația dintre degetul inelar și arătător ne arată la cât de mult testosteron ai fost expus în timpul sarcinii”, afirmă Carl Pintzka, membru al echipei de cercetare. Acesta a studiat cum funcționează creierele femeilor și ale bărbaților și a testat o teorie cu privire la semnificația lungimii degetelor și modul de funcționare al creierului.

Relația dintre degetele inelar și arătător este asociată cu o serie de abilități ale unui individ adult. Pintzka spune că ”cel mai important efect apare în cazul abilităților fizice și atletice, acestea fiind mai dezvoltate în cazul de expunere ridicată la testosteron în perioada sarcinii.” Acesta mai spune și că există o serie de rezultate nesigure în teste, dar că apare în mod constant trăsătura orientării în spațiu, pe care bărbații o stăpânesc mai bine, datorită nivelelor mai mari de testosteron.”

Reversul medaliei arată că nivelele mai mici de testosteron sunt asociate cu abilități ce implică memoria verbală. Balansul de hormoni la care expus fătul afectează și riscul de dezvoltare a anumitor boli, precum ADHD, sindromul Tourette sau autismul, conform sciencedaily.com.

Nivelele scăzute de testosteron sunt asociate cu riscul de a dezvolta boli precum anxietatea și depresia, mai întâlnite în cazul femeilor, în timp ce bărbații riscă să dezvolte Tourette sau autism, cauzate de nivele mai ridicate de testosteron.

Pintzka vrea să repete testul la o scară mai mare pentru a putea fi sigur că aceste corelații cu privire la lungimea degetelor se aplică în general și nu este vorba doar de cazuri izolate.